•  Selvskade og cutting

Indre kaos, depression og mistrivsel leder for en del mennesker over i cutting (skære i sig selv) eller anden selv selvskadende adfærd.
Den selvskadende adfærd er i begyndelsen et råd om hjælp - en måde et sige: `Se hvor dårligt, jeg har det`, på.
Desværre er cutting og anden selvskadende adfærd meget vanedannende, fordi kroppen efter påførselen af smerte udløser et morfinlignende stof i kroppen. Dermed kan cuttingen både blive en udløsning af psykisk smerte og en `morfin` afhængighed, som er ligeså alvorlig som afhængighed af stoffer.
Efterhånden som tilstanden varer ved opbygger man stadig mere smerte og selvforagt - og bliver stadig mere afhængig af den selvskadende adfærd.

I terapien arbejder vi med at løse op i den indre mistrivsel eller underliggende depression. Videre må der arbejdes med at stoppe cuttingen/den selvskadende adfærd og erstatte den med mere konstruktive måder til at udtrykke sig selv og finde trøst.

Jeg samarbejder med fysioterapeut Lisbeth Vium, som arbejder i samme hus. Det er frivilligt om man også vi gå til fysioterapeut. I arbejdet med selvskade og cutting er det en stor fordel og at samarbejde med fysioterapeut, som kan hjælpe med bedre kropskontakt.